Natal


Ej att förväxlas med provinsen Natal i Sydafrika, ligger staden Natal i de nordöstra delarna av Brasilien. Båda områdena upptäcktes dock av portugiser, och natal betyder just ’jul’ på portugisiska.

Grundad redan 1599 har staden tidvis stått under holländskt styre, men är numera och sedan länge huvudstad i delstaten Rio Grande do Norte. Natal är den brasilianska storstad som ligger närmast Europa och Afrika, vilket gör att flygplatsen Augusto Sevoro International Airport tar emot en hel del långdistansflyg.

Områdets klimat är trots närheten till kusten mycket varmt, och dygnsmedeltemperaturen för hela året ligger på svettiga 30 grader Celsius. 137 centimeter regn får man också räkna med under ett år, men trots det är staden solsäker med kring 300 soldagar årligen. Natal räknas också som en av de säkraste brasilianska städerna, och med långa stränder, bra shopping och en mängd sevärdheter är staden både barn- och turistvänlig.

Staden genomgår just nu stora förändringar för att kunna svara till förväntningarna som ställts kring dess värdskap för VM 2014. Som en av tolv städer i landet kommer Natal att stå värd för ett stort antal matcher i slutspelet. Av den anledningen ersätter man nu anrika Machadão-stadion med Dunas Arena som är tänkt att ta 45 000 åskådare. Samtidigt bygger man också vad som förmodligen blir Sydamerikas största flygplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *